Preporučujemo da tzatziki pripremite dan ranije i da ga do služenja držite u frižideru, pošto je najbolji kada je hladan (a i jogurt je sklon kvarenju ako stoji na toplom).
Potrebni sastojci:
- jedna čaša (200 grama) punomasnog jogurta
- jedan krastavac srednje veličine
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica svežeg peršuna
- 1 kašičica sveže mirođije
- 1 kašičica alkoholnog sirćeta
- sok od pola limuna
- so i biber po ukusu
Priprema:
Oljuštite krastavac, izrendajte ga na krupno rende i ostavite na salvetu da se malo iscedi voda iz njega.
Izgnječite beli luk i sipajte ga u jogurt. Dodajte sitno seckanu mirođiju, peršun, sirće i sok od limuna.
Dodajte iseckani krastavac, promešajte da se sve lepo sjedini, posolite i pobiberite po potrebi i ukusu.
Gotov tzatziki sos preručite u posudu sa hermetičkim poklopcem i stavite u frižider da prenoći.
Poslužite hladno, uz pečenje ili pomfrit.
P R I J A T N O
Нема коментара:
Постави коментар