субота, 22. јун 2013.

Tzatziki sos

Preporučujemo da tzatziki pripremite dan ranije i da ga do služenja držite u frižideru, pošto je najbolji kada je hladan (a i jogurt je sklon kvarenju ako stoji na toplom).
Potrebni sastojci:
  • jedna čaša (200 grama) punomasnog jogurta
  • jedan krastavac srednje veličine
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica svežeg peršuna
  • 1 kašičica sveže mirođije
  • 1 kašičica alkoholnog sirćeta
  • sok od pola limuna
  • so i biber po ukusu
Priprema:
Oljuštite krastavac, izrendajte ga na krupno rende i ostavite na salvetu da se malo iscedi voda iz njega.

Izgnječite beli luk i sipajte ga u jogurt. Dodajte sitno seckanu mirođiju, peršun, sirće i sok od limuna.
Dodajte iseckani krastavac, promešajte da se sve lepo sjedini, posolite i pobiberite po potrebi i ukusu.

Gotov tzatziki sos preručite u posudu sa hermetičkim poklopcem i stavite u frižider da prenoći.
Poslužite hladno, uz pečenje ili pomfrit.


P R I J A T N O

Нема коментара:

Постави коментар