уторак, 25. јун 2013.

Musaka sa pečurkama

SASTOJCI


1/2 kg mlevenog mesa
tegla već pripremljenih pečuraka
1 jaje
1/2 kg krompira
biber
so
pavlaka
ulje

PRIPREMA

U zagrejano ulje staviti mleveno meso, posoliti, pobiberiti i staviti da se prži oko 15 minuta na srednjoj temperaturi.
Minut pre nego što se skine sa ringle, umutiti jaje i zajedno sa pečurkama dodati u tiganj sa mesom,držati još samo minut i mešati sve vreme. 

Dok se meso pržilo, vi ste verovatno oljuštili krompir, koji treba iseći na kriške.
Uzeti jednu pliću šerpu sipati malo ulja i onda poređati jedan red kriški krompira, pa posoloti.
Onda sipati celu smesu isprženog mlevenog mesa i preko toga staviti još jedan red kriški krompira i posoliti.
Staviti u rernu da se peče, samo paziti da krompir ne zagori, već da bude lepo ispečen, mekan. 

Pred kraj izvaditi iz rerne, staviti pavlaku preko toga i vratiti u rernu na još par minuta.

Servirati toplo.


P R I J A T N O

Нема коментара:

Постави коментар