Sastojci za 4 osobe
80g maslaca
400g Fettuccini paste
soli po ukusu
500 ml kisele pavlake
1/2 kašičice belog bibera
2 čena belog luka
100g rendanog parmezana
|
|
|
Priprema
Očistite beli luk i sitno ga isecite.
Kuvanje testenine
Sipajte vodu u šerpu odgovarajuće veličine, poklopite je i ostavite da proključa. U ključalu vodu dodajte so i testeninu. Kuvajte na umerenoj temperaturi, nepoklopljeno, 10-12 minuta.
Kad je testenina kuvana, ocedite vodu, poklopite i ostavite sa strane.
Često je na samom pakovanju naznačeno koliko dugo bi testeninu trebalo kuvati. U tom slučaju, sledite dato uputstvo.
Sos
U malo dubljem tiganju, na umerenoj temperaturi, rastopite maslac i na njemu kratko propržite beli luk, ne duže od jednog minuta.
Dodajte 1 ½ pavlaku i kuvajte 3-4 minuta mešajući sve vreme. Smaknite sa ringle, dodajte biber i promešajte.
Priprema sosa će biti znatno olakšana ako ste pavlaku unapred malo razmutili.
Ovaj sos prespite u šerpu sa kuvanom testeninom, dodajte ostatak pavlake, oko 80 g parmezana i soli po ukusu. Stavite na toplu ringlu i zagrevajte mešajući 1-2 minuta.
Posluženje
Pastu ukrasite svežim ili sušenim peršunom i uz nju, u posebnoj činijici, priložite ostatak rendanog parmezana
P R I J A T N O
|
Нема коментара:
Постави коментар