петак, 28. јун 2013.

Fettuccini Alfredo

Sastojci za 4 osobe


80g  maslaca
400g  Fettuccini paste
soli po ukusu
500 ml  kisele pavlake
1/2  kašičice belog bibera
2  čena belog luka
100g  rendanog parmezana





Priprema



Očistite beli luk i sitno ga isecite.

 

Kuvanje testenine



Sipajte vodu u šerpu odgovarajuće veličine, poklopite je i ostavite da proključa. U ključalu vodu dodajte so i testeninu. Kuvajte na umerenoj temperaturi, nepoklopljeno, 10-12 minuta.

Kad je testenina kuvana, ocedite vodu, poklopite i ostavite sa strane.

  

Često je na samom pakovanju naznačeno koliko dugo bi testeninu trebalo kuvati. U tom slučaju, sledite dato uputstvo.

Sos



U malo dubljem tiganju, na umerenoj temperaturi, rastopite maslac i na njemu kratko propržite beli luk, ne duže od jednog minuta.

 

Dodajte 1 ½ pavlaku i kuvajte 3-4 minuta mešajući sve vreme. Smaknite sa ringle, dodajte biber i promešajte.

 

Priprema sosa će biti znatno olakšana ako ste pavlaku unapred malo razmutili.

Ovaj sos prespite u šerpu sa kuvanom testeninom, dodajte ostatak pavlake, oko 80 g parmezana i soli po ukusu. Stavite na toplu ringlu i zagrevajte mešajući 1-2 minuta.

  

Posluženje



Pastu ukrasite svežim ili sušenim peršunom i uz nju, u posebnoj činijici, priložite ostatak rendanog parmezana

P R I J A T N O

Нема коментара:

Постави коментар