субота, 22. јун 2013.

Lazanje

Sastojci
  • 250 g testenina za lazanje
  • 40 g kačkavalja
  • --za bešamel sos--
  • 80 g kačkavalja
  • 100 g brašna
  • 60 ml ulja
  • so
  • 500 ml mleka
  • --za bolonjeze sos--
  • 350 g mlevenog mesa
  • 250 ml paradajz pirea
  • 250 ml soka od paradajza
  • kašičica origana
  • kašičica suvog biljnog začina
  • kašičica majčine dušice
  • bibera po ukusu
  • kašičica bosiljka
  • malo soli





















Priprema

Za bešamel sos zagrejte ulje u posudi i, uz stalno mešanje, dodajte brašno. Pržite nekoliko minuta, a kad zaprška bude gotova, lagano dodajte mleko. Posolite po ukusu, dodajte sir i nastavite da mešate dok brašno ne postane žućkasto. Nakon bešamela pripremite bolonjeze sos.
Zagrejte u tiganju ulje, dodajte meso i izdinstajte. U meso dodajte sok od paradajza i paradajz pire. Sve prokuvajte, pa dodajte so, biber i ostale začine. Nakon toga kuvajte još desetak minuta.
U vatrostalnu posudu sipajte ulje, pa ređajte testo, bešamel sos, bolonjez sos, pa ponavljate postupak dok ne potrošite materijal. Ako na ambalaži nije naznačeno drugačije, testo za lazanje skuvajte. Lazanje pecite 45 minuta na 220 stepeni. Kad se ispeku, pospite ih sirom.

P R I J A T N O

Нема коментара:

Постави коментар