Sastojci za 4 osobe
350 g | mlevenog mesa |
---|---|
1 kašičice | bibera |
5 kašike | suncokretovog ulja |
po ukusu | grančica ruzmarina |
250 ml | soka od paradajza |
1 kašičice | origana |
1 kašike | vegete |
250 ml | paradajz pirea |
1 kašičice | timijan |
400 g | špageta |
po ukusu | soli |
1 kašičice | bosiljka |
U odgovarajuću posudu sipajte ulje. Pošto ste ga dobro zagrejali, dodajte meso i kratko ga dinstajte.
Ukoliko želite da Vaš obrok bude niže kalorijske vrednosti, polovinu količine mesa zamenite soja ljuspicama.
U prodinstano meso sipajte sok od paradajza i paradajz pire.
Dodajte so, biber, vegetu, origano, bosiljak i timijan. Nakon toga sos kuvajte još desetak minuta.
Dodajte grančicu ruzmarina i nastavite da kuvate sos još deset minuta. Ne zaboravite da nakon toga izvadite ruzmarin.
Kuvanje špageta
Sipajte vodu u dublju posudu i dodajte so i ulje. Stavite vodu da proključa.
Za bolji ukus testenine stavite soli do slanoće morske vode.
Kada je voda proključala, stavite špagete.
Vreme kuvanja testenina je obično naznačeno na ambalaži, ali, ako niste sigurni, nećete pogrešiti ukoliko je sklonite sa vatre, poklopite i pustite da polako omekša. Ne dozvolite da se testenina prekuva, svakako je bolje za varenje ukoliko je ona tvrđa.
Procedite špagete kroz rešetkastu posudu ili cetku.
Pripremljeni sos prelijte preko špageta.
Najbolje špagete!!! Svaka čast
ОдговориИзбриши