Sastojci
Priprema
- velika kutija piškota (300 g)
- 3 jajeta
- 300 g sira maskarpone (ili kisela pavlaka sa 20 % mlečne masti)
- 6 kašika šećera
- skuvana gorka kafa
- malo soli
- kakao prah za posipanje
Priprema
Razdvojiti žumanca i belanca, pa žumanca umutiti sa šećerom da se dobije glatki krem. Mikserom mutiti belanca u sneg, malo posoliti pa postepeno, stalno mešajući kašikom, dodavati maskarpone (ili pavlaku). Spojiti sa žumancima. U kafu umakati piškote pa složiti jedan red da pokrije dno posude u kojoj će se služiti tiramisu. Preko piškota naliti pola krema, poređati drugi red namočenih piškota, pa preliti drugom polovinom krema. Fino izravnati površinu pa posuti kakaom. Služiti hladno iz frižidera.
P R I J A T N O
Нема коментара:
Постави коментар