субота, 22. јун 2013.

Tiramisu

Sastojci
  • velika kutija piškota (300 g)
  • 3 jajeta
  • 300 g sira maskarpone (ili kisela pavlaka sa 20 % mlečne masti)
  • 6 kašika šećera
  • skuvana gorka kafa
  • malo soli
  • kakao prah za posipanje







Priprema
Razdvojiti žumanca i belanca, pa žumanca umutiti sa šećerom da se dobije glatki krem. Mikserom mutiti belanca u sneg, malo posoliti pa postepeno, stalno mešajući kašikom, dodavati maskarpone (ili pavlaku). Spojiti sa žumancima. U kafu umakati piškote pa složiti jedan red da pokrije dno posude u kojoj će se služiti tiramisu. Preko piškota naliti pola krema, poređati drugi red namočenih piškota, pa preliti drugom polovinom krema. Fino izravnati površinu pa posuti kakaom. Služiti hladno iz frižidera.
P R I J A T N O

Нема коментара:

Постави коментар