Sastojci
30 listova mlade vinove loze
300 grama mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
50 grama pirinča
2 čena belog luka
1 kašičica aleve paprike
mirođija
so
300 grama mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
50 grama pirinča
2 čena belog luka
1 kašičica aleve paprike
mirođija
so
biber
ulje
PRIPREMA
Vinovu lozu kratko obarite u posoljenoj vodi, izvadite i procedite.
Crni i beli luk sitno iseckajte i prodinstajte na ulju.
Dodajte meso i začine i kratko prodinstajte.
Napunite listove i oblikujte sarmice.
Listove koji su ostali iskoristite da prekrijete sarmice.
Prelijte vodom u kojoj ste umešali malo soli i aleve paprike i kuvajte oko 40 minuta.Po potrebi dodajte vode.
Sarmice možete služiti uz bešamel sos ili uz kiselu pavlaku.
Crni i beli luk sitno iseckajte i prodinstajte na ulju.
Dodajte meso i začine i kratko prodinstajte.
Napunite listove i oblikujte sarmice.
Listove koji su ostali iskoristite da prekrijete sarmice.
Prelijte vodom u kojoj ste umešali malo soli i aleve paprike i kuvajte oko 40 minuta.Po potrebi dodajte vode.
Sarmice možete služiti uz bešamel sos ili uz kiselu pavlaku.
Нема коментара:
Постави коментар