уторак, 25. јун 2013.

Sarmice od vinovog lista

Sastojci


30 listova mlade vinove loze
300 grama mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
50 grama pirinča
2 čena belog luka
1 kašičica aleve paprike
mirođija
so 
biber
ulje

PRIPREMA


Vinovu lozu kratko obarite u posoljenoj vodi, izvadite i procedite. 
Crni i beli luk sitno iseckajte i prodinstajte na ulju. 
Dodajte meso i začine i kratko prodinstajte. 
Napunite listove i oblikujte sarmice. 
Listove koji su ostali iskoristite da prekrijete sarmice. 
Prelijte vodom u kojoj ste umešali malo soli i aleve paprike i kuvajte oko 40 minuta.Po potrebi dodajte vode. 
Sarmice možete služiti uz bešamel sos ili uz kiselu pavlaku. 



P R I J A T N O



Нема коментара:

Постави коментар